Agenda

dinsdag, maart 6th, 2018 at 2:30pm
HagaZiekenhuisEls Borst-Eilersplein 275
The Hague, 2545 AA
Toon routebeschrijving
Lieve allemaal,

Volgende maand heeft JSV Liberi weer een interessante excursie gepland. We gaan een bezoek brengen aan Stichting Beschermde Wieg. Een kleine groep van ons is enkele maanden geleden naar Antwerpen afgereisd om een bezoek te brengen aan het Vondelingenluik. Stichting Beschermde Wieg kan gezien worden als de 'Nederlandse versie' van het vondelingenluik.

Er zijn vrouwen die in het geheim willen bevallen en zo wanhopig en radeloos zijn dat ze het gevoel hebben geen kant meer op te kunnen. Deze vrouwen hebben besloten illegaal afstand te doen van hun baby en kunnen ervoor kiezen om hun baby in een speciaal kamertje te leggen.

Stichting Beschermde Wieg realiseert onder andere deze speciale kamertjes. Het is de vraag in hoeverre dit te verenigen is met het afstammingsrecht en zorgt voor interessante juridische vragen.

Lijkt het je leuk om mee te gaan, meld je dan aan via onderstaand formulier.

https://docs.google.com/forms/d/1D4q0Il_Utux1MpjL6h507UX9nKlxGZycKbdiaHLefCo/edit

We willen na het responsiecollege gezamenlijk afreizen naar het Haga ziekenhuis in Den Haag. Het belooft een interessant bezoek te worden.

Liefs het bestuur
maandag, maart 19th, 2018 at 3:00pm
Adelheidstraat 76, 2595 EE Den Haag, Nederland
Lieve allemaal,

Op 19 maart gaan wij met JSV Liberi op bezoek bij Sennef de Koning van Eenennaam Advocaten en Bezuidenhout Advocaten. Wij worden ontvangen door mr. Coosje Peterse en mr. Martine Wernsen. Mevrouw Peterse is een jeugdrecht advocaat en heeft zowel een strafrecht- als civiele praktijk. Als lid van de Commissie van Toezicht van Justitiële Jeugdinrichting Amsterbaken ziet mevrouw Peterse er op toe dat jeugdige gedetineerden eerlijk worden behandeld. Mevrouw Wernsen is werkzaam als advocaat in het strafrecht, personen- en familierecht en het jeugdrecht.

Er zal wat verteld worden over de beroepsopleiding. Een advocaat-stagiaire zal zijn ervaringen met ons delen. Daarnaast zal er het een en ander over het kantoor en de praktijk worden verteld en zal er genoeg ruimte zijn voor vragen. Afsluitend zal de dag feestelijk worden afgesloten met een borrel op het kantoor.

Aanmelden kan via onderstaande link:
https://docs.google.com/forms/d/1CzPhn9buseaoy6oJZzruTDf72ITlX4mGtnpa9OaXwxE/edit

Er zijn ongeveer 15 plekken beschikbaar dus meld je snel aan.

Liefs het bestuur
dinsdag, april 17th, 2018 at 8:00pm
Café de KeyzerKaiserstraat 2-4
Leiden, 2311 GR
Toon routebeschrijving
Lieve allemaal,

Er staat weer een leuke nieuwe activiteit op de planning. Over ongeveer twee maanden komt kinderrechter mevrouw Van Wezel in een kroeglezing praten met ons over het kindgesprek. Het gastcollege wat mevrouw Van Wezel heeft verzorgd naar aanleiding van de derde practicum opdracht is bij iedereen in de smaak gevallen. Misschien kunnen jullie nog wel herinneren dat zij meermaals zei: 'ik kan wel uren praten over het kindgesprek'. Dat leek ons wel wat, maar dan wel onder het genot van een biertje:)

We hopen jullie allemaal te zien.

Liefs het bestuur
maandag, juni 18th, 2018 at 6:00pm
Amsterdam Airport SchipholEvert v/d Beekstraat 202
Schiphol, 1118 CP
Toon routebeschrijving
Studiereis JSV Liberi Albanië!